Mezoterapi ve Selulit

Mezoterapi;

mesotherapy_02vücudun belirli bölgelerinde cildin mezoderm denilen orta tabakasına mikroenjeksiyonlarla çeşitli ilaçların uygulanmasıdır.Hastalığın çeşidine göre yapılış tekniği ve ilaçlar değişir.Enjeksiyon için kullanılan iğneler çok ince ve kısa olup çok az ağrılıdır.

Dikkatli ve doğru kişiler tarafından uygulandığında herhangi bir yan etkisi yoktur

Mezoterapinin yapılmasının sakıncalı olduğu durumlar şunlardır;

-Hamilelerde
– Emzirenlerde (anne sütüne geçen bazı ilaçlar kullanılmamalıdır)
-Diabetik hastalarda
-Böbrek yetmezliği olanlarda
-Kanın pıhtılaşmasını engelleyici ilaç kullananlarda

Mezoterapide kullanılan ilaçların etkileri şu şekildedir

-Yağ yıkıcılar
-Dolaşım düzenleyiciler
-Ödem çözücüler
-Vitaminler

mesotherapy

Hastanın şikayetine göre buna çeşitli ilaçlarda ilave edilebilir.Bu ilaçlar ya bu şekilde kokteyl olarak hazırlanır veya sellülit için,bölgesel yağ yıkımı için veya sarkmalar için hazırlanmış özel bileşimler kullanılabilir.

Mezoterapi haftada 1-2 defa sıklığında 10-12 seans uygulanabilir.Uygulama kolay ve kısa sürüp süre 15-20 dakika arasındadır.

Bunlar bölgesel zayıflamada,sellülitde,saç dökülmesinde,ağrı tedavisinde farklı teknikler ve farklı ilaçlarlar kullanılarak yapılır.

Yinede kaç seans mezoterapi uygulanması gerektiği ve seans sıklığı doktor tarafından iyi bir muayeneden sonra hastalığın derecesi ve çeşidine göre tesbit edilir.

 

 

SELULIT

Dokulardaki lenfatik dolaşım bozukluğundan kaynaklanan,kadınların çoğunda görülen,cilt yüzeyindeki portakal kabuğu görünümüyle karekterize bir selulit1bozukluktur.Erken evrelerde tedavisi çok daha kolay olup geç kalınan evrelerde tedavisi daha zordur.
Tedaviye başlamadan önce kişinin vucut analizleri,fizik muayenesi ve gerektiginde çeşitli tetkikler istenerek teşhis konup,sonra sellülite neden olan sebepler araştırılır

Sellülitin başlıca sebepleri:

-Yanlış beslenme                           -Ruhsal sorunlar

-Hormonal nedenler                        -Gebelik

-Genetik nedenler                           -Dolaşım bozuklukları

-Fiziksel aktivite yetersizligi

-Çeşitli metabolik bozukluklar

-Çeşitli ilaç kullanımları(doğum kontrol hapı v.b.)

EVRE –1   SELLÜLİT( Soft sellülit) : Sellülitin başlanğıç aşamasıdır.Yumuşak doku özelligine sahip olup cilt derisi yumuşak ve daha nemlidir.Tedavisi en kolay olanı olup kişinin kendi çabalarıyla tedavi edilebilir.selulit

EVRE-2  SELLÜLİT (Nodüler sellülit): Zaman içersinde sellülitler dahada gelişerek doku yüzeyinde yer yer sertlikler oluşur ki, el cilt yüzeyine sürüldügünde el altında nodüler sertlikler hissedilir.Hem kişinin kendi çabası ve klinik tedavi uyğulanması gerekir.

EVRE-3 SELLÜLİT(Fibröz sellülit):  Sellülitlerin ilerlemesiyle ciltte hissedilen nodüler sertlikler daha yayğın ve sert hale gelir.Tedavisi daha zordur.Kesin klinik tedavi uyğulaması gerekir.

Comments are closed